Stänga pool inför vinter - Pool Sverige
21671
single,single-post,postid-21671,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Stänga pool inför vinter

Stänga pool inför vinter

Beroende på vilken breddgrad i Sverige du bor på varierar när du ska börja utföra vinterstängning. Anledningen till att göra en hel del förberedelser inför vintern är för att undvika att utrustning fryser sönder. Det som kan drabbas av frysskador kan vara allt från poolstommen till cirkulations- och reningssystemet till all annan tänkbar utrustning.

Det första som bör bestämmas är ifall ni planerar att spara poolvattnet under vintern. Isånnafall är det viktigt att detta vatten är enligt rekommenderade värden och har en temperatur mellan 5-10 grader.

Procedurer inför vinterstängning

Borsta rent poolens vägg, botten och trappor så att så mycket smuts som möjligt försvinner. Den sista elektroniska processen som kommer utföras är att du ska backspola i fem minuter. När detta är klart kan du för sista gången stänga av strömkabeln till poolen.

Byt ut bräddavloppets silkorg mot en expansionsflaska och dina insprutningsmunsstycken mot vinterpluggar. Montera av all poolbelysning så den inte förstörs under vintern och förvara dessa på ett säkert och ömtåligt ställe. Töm filtertanken på vatten genom att lyfta upp dess avtappningsplugg och plugga sedan ur pumpens silkorg. Plugga även ur pumphus & förfilterhusets avtappningspluggar och ifall pumpen står utomhus bör motorn förvaras i ett varmt utrymme.

Ifall poolvattnet är sparat så tillsätt algmedel, chockklorera och täck poolen med vinterskyddet.

 

 

 

No Comments

Post a Comment