Hur analyserar man en leverantör när man vill köpa pool?
21644
page,page-id-21644,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Köpa pool

Sprid sommarglädje

Som du säkert har märkt av när du sökt efter poolbutiker i Stockholm och i övriga Sverige så är utbudet enormt stort. Det finns både för- och nackdelar för dig som kund att konkurransen är så stor. Nedan kommer vi gå igenom vissa saker du bör tänka på.

Konkurrensen pressar priserna

Som du säkert också känner till så ger en ökad konkurrens till lägre priser eftersom företagen tvingas slåss om kunder. Detta gäller även poolmarknaden och gynnar därför dig positivt. Tänk däremot på att dessa prissänkningar kan leda till negativa aspekter.

Lägre priser kan ge dålig kvalitet

Dessvärre använder vissa företag fula metoder för att vinna kunder. En vanlig sådan metod för att attrahera kunder är sänka priserna. För att gå runt så tvingas de däremot att offra något, vilket oftast innebär att de säljer en lågkvalitets pool samtidigt som de drar in på service och support.

Hur du ska agera

Det kan vara bra att höra säljarnas råd från olika butiker, men i slutändan är det din egna åsikt som räknas. Sätt dig ner med familjen och snacka om vad för typ av pool ni vill köpa. Besvara tillsammans med familjemedlemmarna följande frågor:

 

  • Vad vill ni få ut från poolköpet?
  • Hur stor ska eran pool vara?
  • Vilken typ av pool vill ni ha?
  • Vill ni ha möjlighet till vinterbad?
  • Vilken design vill ni ha?
  • Budget?

 

Först när dessa frågor är besvarade bör man ta in tips från säljare. Det ska vara tydligt till säljaren att ni redan har bestämt er och att denne ska hjälpa er med tips och råd för den pool ni önskar köpa. Ett vanlig tips från säljaren att köpa allt från samma svenska leverantör och därmed få rabatt.

Konkurrensen skapar poolpaket

För att kunna pressa priserna ytterligare så skapar poolföretagen så kallade poolpaket. Dessa paket innehåller allting du vill ha till din pool och eftersom du köper allting från en och samma leverantör så kan de erbjuda förmånliga priser.