Anlita hantverkare för poolbygge - Pool Sverige
19173
page,page-id-19173,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Anlita hantverkare

Valet av hantverkare gör stor skillnad

Är du sugen på att fixa en pool men har inte tid eller ork att bygga allting själv? Hantverkare är den självklara lösningen. Men som du kanske är bekant med är inte alla hantverkare att lita på, och kanske inte levererar den kvalitet som du önskar. Nedan följer råd för hur man kan välja en bra hantverkare som kan bygga din pool.

Tidigare referenser

Den viktigaste faktorn när man anlitar en hantverkare för pool är dennes tidigare referenser. Det är däremot lättare sagt än gjort att ta reda på dessa referenser. Om man frågar hantverkaren själv kommer denne oftast hänvisa till sina bästa kunder och/eller sina kompisar. Du kommer inte få kontakta några av de missnöjda kunderna. Ifall du inte blivit rekommenderad hantverkaren av en vän så kan det isånafall vara svårt att få reda på dessa missnöjda kunder. Ett sätt är att söka på google efter hantverkarens namn och telefonnummer. Även kan man ringa upp de referenser som hantverkaren ger till en, och fråga ifall de har kompisar som använt samma hantverkare.

Personkemi & kommunikation

För att arbetet ska gå smidigt och för att bygget ska bli precis som du vill det är det viktigt att hantverkaren förstår dina önskningar. Mellan dig och hantverkaren måste det därför vara god personkemi. Detta innebär även en ansträngning från din sida eftersom du tydligt måste kunna förmedla dina önskningar och vara säker på att hantverkaren gjort sig förstådd. En flummig hantverkare som inte säkerställer att han korrekt uppfattat dina tankegånger rätt är alltid att undvika. Kolla även upp hantverkarens bolag på allabolag.se och kolla att denne inte har några betalningsanmärkningar hos skatteverket.

Provjobb & ROT Avdrag

Om du inte kan avgöra ifall hantverkaren är lämplig för jobbet eller inte, kan ett bra sätt att ta reda på det vara att låta denne göra ett provjobb gratis, eller för en mindre ersättning. På så vis får du reda på hantverkarens kapacitet. Problemet med detta är att hantverkaren kan prestera bra under detta provjobb, för att sedan vara slö under själva arbetsuppgiften. Som kanske bekant har Sverige ROT och RUT-avdrag som gör att hantverkaren blir hälften så billig. Läs mer om hur avdragen fungerar här.